Over The Green Quest

Om de klimaatdoelen te halen, moet Nederland keihard aan de bak. Tijdens The Green Quest, het nieuwe programma op BNR Nieuwsradio, neemt Harm Edens de vergroening van BV Nederland onder de loep. Hij krijgt daarbij hulp van de ├ęchte duurzaamheidsspecialisten van The Green Team.

Het Green Team, bestaande uit vijf deskundigen, beslist welke bedrijven een plek krijgen in the Green Gallery. De Green Team Leden zijn: Chantal Vergouw (Interpolis), Annemarie Rakhorst (duurzaam investeerder, oprichter duurzaamheid.nl), Marleen Prins (ENGIE), Milan Meyberg (adviseur verduurzaming, vooral bekend uit de festivalbranche) en Jacqueline Cramer (oud milieuminister en hoogleraar duurzaam innoveren).

Elke maandag om 15.00 uur pitcht een duurzame doener zijn of haar innovatieve project. Die vindt je na de uitzending terug in the Green Gallery.

In juli kiest het Green Team de winnaar en reiken we de Green Quest Award uit.

Hoe werkt de competitie?

Aanmelding voor seizoen 2019-2020 is gesloten.

Fase 1.

Elke maand bundelen we de aanmeldingen, en sturen we deze naar de redactiejury. De juryleden lezen jouw aanmelding goed door, nemen een kijkje op jouw website, of slapen er een nachtje over voordat ze hun score geven. Het kan een paar weken duren voor alle juryleden tijd hebben gehad om te antwoorden, dus we hopen op jouw geduld in dit proces.

Fase 2.

Maakt jouw inzending genoeg indruk op het Green Team? Dan nemen wij weer contact op. Kort daarna kom je jouw innovatie live bij Harm Edens op BNR Nieuwsradio toelichten. Na de uitzending maken we een pagina voor je aan in de Green Gallery.

Fase 3.

Aan de hand van de beschreven criteria beoordeelt de jury de innovaties uit de de Green Gallery. Op basis van een puntensysteem wordt een top vijf samengesteld. Daarna gaat de jury in beraad en aan het einde van het seizoen, op 22 juni 2020, wordt de winnaar tijdens The Green Quest Virtual Award Show bekend gemaakt.