Over The Green Quest

Hoe maken we een duurzame wereld? En welke innovaties in het bedrijfsleven dragen daar echt aan bij? Die zoeken we elke week in de meest zinvolle zoektocht van Nederland, The Green Quest. Presentator Harm Edens gaat in gesprek met de duurzame frontrunners van Nederland. The Green Quest is elke maandagmiddag te horen op BNR Nieuwsradio, tussen 15.00 en 15.30 uur. Online luisteren? Check BNR.nl, de BNR-app of je favoriete podcast-app.

The Green Gallery

In deze competitie gaan we op zoek naar duurzame innovaties. Daarvoor kun je je hier aanmelden. De criteria zijn opgesteld op basis van The 10 Principles of the UN Global Compact. Zo kijken we onder meer naar de vraag of het project concreet iets bijdraagt aan het behalen van de klimaatdoelstellingen, of het echt innovatief is, implementeerbaar, rendabel en inspirerend. Ook belangrijk: de vraag of de innovatie zichzelf al bewezen heeft.

Uit alle inzendingen selecteert de redactie de mensen die hun innovatie mogen pitchen op de radio. Daar is ook iemand van het Green Team aanwezig, een jurylid dat de inzending beoordeelt. In juli 2021 kiest het Green Team de winnaar en reiken we de Green Quest Award uit.

The Green Challenge

Hoe verduurzamen we ons eigen vastgoed? Wat is nodig om meer medewerkers met de fiets te laten komen? Op welke manier krijgen we de footprint van onze bedrijfskantine naar beneden? In The Green Challenge zoeken we grote organisaties die een duurzame uitdaging zijn aangegaan en hun ervaringen met de rest van Nederland willen delen. Want, sharing is caring.

The Green Challenge is geen competitie. We zijn op zoek naar duurzame frontrunners die een voorbeeld zijn voor andere organisaties en zich mogen scharen bij de 500 grootste organisaties van ons land. Om een plekje op de radio te verdienen, houden we rekening met de volgende uitgangspunten.

  1. Het doel van jullie uitdaging is het terugdringen van het grondstoffengebruik of het verminderen van CO-uitstoot.
  2. De challenge is uniek in z’n soort.
  3. De challenge is realistisch en betaalbaar.
  4. Jullie organisatie behoort tot de top 500 van ons land, met meer dan 1.000 medewerkers.

Thema’s waar het om gaat zijn bijvoorbeeld het verduurzamen van kantoorgebouwen, mobiliteitsaanpak, een lagere footprint van de bedrijfskantine, duurzame inkoop, no waste bedrijfsvoering, het circulair maken van gebouwen en aanzetten tot duurzaam gedrag van personeel. Acht uitzendingen staan dit seizoen in het teken van The Green Challenge. Aanmelden kan hier.