25 oktober 2019

Green Gallery-bedrijf Finch Buildings start nieuw project

Het zesde project van Finch Buildings is officieel: na Hoofddorp, Amsterdam, Oppenhuizen, Leiden en Tilburg komt er nu ook een bouwproject in Alkmaar. De gemeente heeft de omgevingsvergunning afgegeven voor de bouw van 38 woonstudio’s aan de Cornelis Buysstraat en de Van Oostsanenkade in Alkmaar.

Begin november zullen de eerste grondwerkzaamheden plaatsvinden. In februari wordt het gebouw opgeleverd. De massief houten studio’s van Finch Buildings zijn bedoeld voor jongeren van 18 tot 28 jaar en zullen permanent geëxploiteerd worden op verschillende locaties.

Houten modules

Finch Buildings bemachtigde vorig jaar een plekje in The Green Gallery met hun houtbouwmodules. Ze planten vijf bomen terug voor elke drie bomen die worden gekapt. Door hoogwaardige toepassingen te maken van het productiehout, zorgen ze voor een maximale opslag van CO2 tot in lengte van dagen.

Het circulaire ontwerp zorgt er voor dat ook de elementen in het gebouw (bijv. wanden, plafonds, vloeren, kozijnen) nog vele cycli (her)bruikbaar zijn.

De aflevering van The Green Quest over Finch Buildings terugluisteren? Dat kan hier.