Lightyear
14 mei 2020

DSM en Lightyear werken samen aan zonne-auto’s

Zonneautobouwer Lightyear en fijnchemieconcern DSM willen meer voertuigen voorzien van een zonnedak. Dat hebben de bedrijven donderdagochtend bekend gemaakt. Middels een samenwerking willen de bedrijven het kenmerkende zonnedak van de auto’s van Lightyear toepassen op meerdere soorten elektrische voertuigen, waaronder bestelwagens en bussen.

Lightyear maakt elektrische auto’s die naast een stekker ook rijden op de zon, middels zonnecellen op het dak. Samen met DSM wil het bedrijf nu de commercialisering van dat zonnedak gaan opschalen, om zo de ‘wereldwijde toepassing van elektrische voertuigen te versnellen’, valt te lezen in het persbericht.

Lightyear en DSM starten met een marktverkenning en proefprojecten voor klanten uit zowel de auto- als de openbaarvervoersector. ‘Waar de integratie van een zonnedak een slimme investering zou zijn’, aldus de partners.

De bedrijven zeggen dat samenwerking past bij de verwachte groei voor de markt voor elektrische voertuigen. De elektrische auto-industrie zou hierbij kampen met de beperkte actieradius van de huidige auto’s en de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet.

Lees meer over deze bedrijven en hun achtergrond op de website van het FD.