17 oktober 2019

Biobased producten bij Dutch Design Week

Komende week staan de biobased producten niet alleen bij The Green Quest centraal. Ook op de Dutch Design Week kun je allerlei toepassingen vinden. Dutch Design Week bestempelt het ontwerp met biobased materialen als één van de grootste trends. En dan in het bijzonder: growing design, ontwerp dat leeft en groeit.

Met het thema ‘If not now, then when’ benadrukt DDW 2019 de urgentie van de gewenste transitie naar duurzaamheid en een meer circulaire economie. De Universiteit van Wageningen (WUR) is aanwezig om de potentie van plant naar product te laten zien, in het Innovation Power House.

Growing Paviljoen

De Embassy of Circular and Biobased Building is vertegenwoordigd op het Ketelplein laat onder meer experimentele biobased materialenen de mogelijke toepassingen zien. En het Growing Paviljoen is niet te missen. Dit bouwwerk is 100% organisch, volledig gebouwd uit biobased materialen met een belangrijke rol voor het groeiende mycelium.

Meer biobased voorbeelden op ddw.nl. Meer horen over de mogelijkheden van plant tot product, maandag om 15 uur bij BNR Nieuwsradio. Met Christiaan Bolck van WUR, Peter van Rosmalen van Paperwise, en Anne-Marie Rakhorst als jurylid.