#30 Airofill Innovative Wall

Het lijkt op sneeuw, isoleert als een malle en bevat geen schadelijke drijfgassen. Met Airofill Innovative Wall wil Takkenkamp Groep het isoleren van gebouwen verduurzamen.

Isolatie speelt een belangrijke rol de opgave om miljoenen woningen van het gas te krijgen. Veel gebruikte oplossingen zoals PUR bevatten schadelijke drijfgassen. Dat moet anders, dachten ze bij Takkenkamp Groep, en dus ontwikkelde het bedrijf een duurzamere oplossing. In het recept zit onder meer aerogel, dat voorkomt uit nanotechnologie. Het product wordt in vloeibare vorm in de spouwmuur aangebracht en hardt daar in enkele dagen uit.
“Airofill Innovate Wall is echt een primeur in Nederland”, zegt seniore adviseur Marcel van Haaren. “Isoleren kan duurzamer, vonden wij. We hebben daar veel onderzoek naar gedaan en zijn trots nu dit nieuwe circulaire product te kunnen presenteren. “Airofill heeft een uitzonderlijk hoge isolatiewaarde waarbij een spouw van 60 mm geïsoleerd kan worden met een RC-waarde van 3,20. Dat is erg hoog. Bovendien worden naden en kieren direct afgedicht en sluit de isolatie goed aan op bestaande bouwdelen.”