#21 A Top Packaging

A Top Packaging ontwikkelde de Pop-Up Cup, een duurzame drankverpakking. Naar eigen zeggen buitengewoon goed geschikt voor het veilig meenemen van gekoelde dranken zoals melk, water, frisdrank en vruchtensappen.

Welke innovatie draag je aan?

De Pop-Up Cup is een handig kartonnen doosje met een zakje dat plat wordt geleverd. Het doosje opent zich automatisch doordat je het aan de zijkant samenknijpt. Even vullen, de bovenkant samenvouwen en je bent klaar. We garanderen gebruikers een 100% lekvrije oplossing. Je neemt de Pop-Up Cup dus veilig mee in je rugzak, de auto of op de fiets. Doe een rietje door het gaatje in de bovenkant en je kunt drinken.

Daarnaast kun je de Pop-Up Cup ook gebruiken voor snoeptomaatjes. Nu worden in Nederland meer dan 50 miljoen plastic emmertjes met snoeptomaten aangeboden. Deze emmertjes zijn gemaakt van twee soorten plastic: een PP-emmertje met hengsel en een PET-deksel. De slechtst mogelijke combinatie qua milieu impact. Het karton dat gebruikt wordt voor de Pop-Up Cup is FSC gecertificeerd en daarmee zeer duurzaam. De uitstraling is natuurlijk en authentiek door het kraft karton. Na gebruik zijn het karton en plastic simpel van elkaar te scheiden, zodat de materialen goed te recyclen zijn. Het afvalvolume van deze drankverpakking is zeer beperkt.

Hoe duurzaam is je oplossing?

De verpakking is gemaakt van 100% gerecycled karton en is dan ook 100% recyclebaar. Na gebruik mag de verpakking bij het oud papier, de best ontwikkelde retourstroom. Meer dan 85% van oud papier wordt ingezameld en weer verwerkt, bij plastic is dat nog geen 50%. Alleen al in Nederland worden meer dan 5 miljard bekers vaak eenmalig gebruik. Daar moet iets aan gebeuren. Onze innovatie draagt bij een een schoner Nederland en milieu. Binnenkort lanceren we ook een biodegradable binnenzakje waardoor de footprint nog gunstiger wordt dan die nu al is.