#21 A Top Packaging

A Top Packaging ontwikkelde de Pop-Up Cup, een duurzame drankverpakking. Naar eigen zeggen buitengewoon goed geschikt voor het veilig meenemen van gekoelde dranken zoals melk, water, frisdrank en vruchtensappen.

Welke innovatie draag je aan?

De Pop-Up Cup is een handig kartonnen doosje met een zakje dat plat wordt geleverd. Het doosje opent zich automatisch doordat je het aan de zijkant samenknijpt. Even vullen, de bovenkant samenvouwen en je bent klaar. We garanderen gebruikers een 100% lekvrije oplossing. Je neemt de Pop-Up Cup dus veilig mee in je rugzak, de auto of op de fiets. Doe een rietje door het gaatje in de bovenkant en je kunt drinken.

Hoe duurzaam is je oplossing?

De verpakking is gemaakt van 100% gerecycled karton en is dan ook 100% recyclebaar. Na gebruik mag de verpakking bij het oud papier, de best ontwikkelde retourstroom. Meer dan 85% van oud papier wordt ingezameld en weer verwerkt, bij plastic is dat nog geen 50%. Alleen al in Nederland worden meer dan 5 miljard bekers vaak eenmalig gebruikt. Daar moet iets aan gebeuren. Onze innovatie draagt bij een een schoner Nederland en milieu. Binnenkort lanceren we ook een biodegradable binnenzakje waardoor de footprint nog gunstiger wordt dan die nu al is.

Plastic cup vs POP-UP CUP
10 gram olie gebaseerd vs 1 gram olie gebaseerd
100% non renewable vs 95% renewable

Papieren cup vs POP-UP CUP
3 gram olie gebaseerd vs 1 gram olie gebaseerd
slecht of niet te recyclen vs 95% renewable

Hoe is deze innovatie tot stand gekomen?

Wij zijn uitgedaagd een oplossing te vinden voor met name het eenmalig gebruik van papieren- en plastic bekertjes met en zonder een deksel.Het gebruik en de slechte recyclebaarheid van bekertjes is steeds groter wordende zorg. De POP-UP CUP is in productie en wordt inmiddels verkocht.

Welke impact kun je hiermee bereiken?

Alleen al in Nederland worden meer dan 5 miljard bekers vaak 1-malig gebruik. Daar moet iets aan gebeuren. De A TOP POP-UP CUP draagt bij een een schoner Nederland en milieu. De POP-UP CUP voorziet daar in en zeer binnenkort ook met een biodegradable binnenzakje waardoor de foot print nog gunstiger wordt dan die nu al is.

Hoe ziet het financiƫle plaatje eruit?

De kostprijs van de TO GO drinkverpakking is bij grotere aantallen goed vergelijkbaar met de huidige bekers, kosten efficiƫnt en uitontwikkeld.

Waarom verdien je The Green Quest Award?

Het is een award winning innovatie omdat deze door bedrijven en tijdens festivals en events meer en meer wordt omarmd, simpel en sympathiek is en de gewenste impact heeft qua duurzaamheid en circulariteit; 95% recyclebaar en gemaakt van 100% recycled karton.