#2 Ecoplant

Ze hebben iets weg van een reusachtige zonnebloem, met zonnepanelen op de bladen die meedraaien met de zon, wat extra rendement oplevert. Hans Veenemans wil van zijn Ecoplant een wereldbedrijf maken.

Daar waar zonnepanelen op daken meestal niet in het oog springen, valt de Ecoplant meteen op. Je kunt er bijvoorbeeld auto’s of een fiets mee opladen. Maar als je de stroom even niet nodig hebt, is het ook mogelijk om die terug te leveren aan het net of tijdelijk op te slaan in de batterij waar het apparaat mee is uitgerust. Hans Veenemans lanceerde zijn innovatie begin 2020 en ziet de interesse met name de laatste maanden flink toenemen. Zo staat er zelfs al een Ecoplant in hartje Hong Kong. “De Ecoplant is een vrijstaand en zonvolgend apparaat dat bij een huis, in de tuin, op een bedrijventerrein of een erf kunnen plaatsen. Het is plug and play en geschikt voor zowel on-grid als off-grid.

CO2-besparing

Het solar-systeem produceert per jaar bij 2000 zonuren meer dan 4000 kWh aan CO2-neutrale stroom, verzekert Veenemans. Het bedrijf heeft uitgebreide CO2-reductie berekeningen laten doen, maar wil de uitgebreide aannames en uitgangspunten doornemen alvorens daar uitspraken over te doen. “Door het ingebouwde mechanisme van de Ecoplant waardoor de zonnepanelen 24/7 automatisch met de zon meedraaien, gaan wij zeer effici├źnt om met de beschikbare zonkracht”, aldus Veenemans. Ecoplant Suntracing Solar Systems maakt gebruik van nieuwe patenten zoals Nano Clean Coating, 4G-communicatie en tracing-technologie. Daarmee is volgens Veenemans een hoge energieopbrengst gegarandeerd. “Bovendien is de Ecoplant een ware eyecatcher voor een stad, terrein of stad.”