#15 Blinky Ecotabs

Duurzaam schoonmaken, daarover ging het in The Green Quest al vaker. Toch biedt Blinky Ecotabs weer iets nieuws: een ecologisch samengesteld oplostabletje voor in water. Zoet én zout, dat maakt niet uit.

Te gast is mede-oprichter Mimouna El Hallaoui. Ze vertelt dat jarenlang aan het product is ontwikkeld en dat het nu tijd is om de markt te gaan veroveren. De Bliny-tabletjes bieden volgens haar een paar belangrijke voordelen ten opzichte van de schoonmaakmiddelen die de meeste mensen thuis in hun keukenkastje hebben staan. De kleine zakjes stop je in een 100% gerecyclede fles die je steeds kunt hergebruiken. Het ecologisch samengesteld tabletje lost volledig in het water op, zoet én zout dus. Zo kunnen op één blokpallet 120.000 Blinky-tabletten vervoerd worden, in plaats van de vijf vrachtwagens die nodig zijn om 120.000 afgevulde flessen van A naar B te krijgen.

Minder opslag, minder transport

Dit product heeft volgens de bedenkers dan ook veel effect op het beschermen van het milieu. Het is 100% ecologisch en dus niet schadelijk voor het milieu, niet op dieren getest en bespaart tot 90% in opslag en transport. In plaats van twintig plastic flessen die na gebruik bij het vuilnis worden gezet, biedt Blinky Ecotabs een klein doosje met 20 tabs die in je handpalm past. Dat het product ook gebruikt kan worden in zout water is bijzonder. Met name op plaatsen waar zoet water schaars, kan dit erg betekenisvol zijn.

Corona heeft impact

Blinky Ecotabs richt zich in eerste instantie met name op bedrijven. Dat veel kantoren nu leeg staan als gevolg van de coronacrisis helpt niet mee. Toch ziet El Hallaoui de toekomst met vertrouwen tegemoet.