Jeroen Oerlemans
10 maart 2015

Vanderlande

Vanderlande kan bijna de volledige afvalstroom recyclen en ongeveer 50 procent fossiele energie besparen als het bedrijf de adviezen van The Green Quest opvolgt. De duurzaamheidsexperts van The Green Quest hebben deze aanbevelingen gepresenteerd aan de directie van Vanderlande.

Om ideeën te kunnen omzetten in tastbare resultaten heeft het team van duurzaamheidsexperts acht concrete, financieel haalbare adviezen geformuleerd. Ze variëren van een innovatief afvalscheidingsplan tot duurzame inkoop. Van datacenter-optimalisatie tot zonnepanelen.

Technische experts

Het Green Team stelde de adviezen met behulp van technische experts en het publiek op in het kader van The Green Quest, een zoektocht naar oplossingen voor bedrijven om duurzamer en rendabeler te ondernemen.

Met een terugverdientijd van 8 jaar levert de financiële investering van het bedrijf een besparing op van 334.026 euro per jaar op de afval- en energierekening in Veghel. The Green Quest toont daarmee aan dat duurzaam ondernemen winstgevend kan zijn. Het rapport biedt daarmee perspectieven voor heel ondernemend Nederland.