Jeroen Oerlemans
15 maart 2013

St. Elisabeth Ziekenhuis

Door het verbeteren van apparatuur, een nieuwe koelinstallatie en het aanjagen van gedragsverandering, kan het St. Elisabeth ziekenhuis bijna 8 ton op jaarbasis besparen.

Dat is de conclusie van 6 duurzaamheidsexperts in het rapport The Green Quest, dat op initiatief van de FD Mediagroep en GDF Suez-Cofely tot stand is gekomen. Het adviesrapport toont aan dat milieuwinst goed gepaard kan gaan met economische winst in de zorgsector.

Dat is de conclusie van 6 duurzaamheidsexperts in het rapport The Green Quest, dat op initiatief van de BNR Nieuwsradio, Het Financieele Dagblad en GDF Suez-Cofely tot stand is gekomen. Het adviesrapport met acht concrete aanbevelingen toont aan dat milieuwinst goed gepaard kan gaan met economische winst in de zorgsector.

Uitkomsten

Tijdens een presentatie aan de Raad van Bestuur presenteren de Green Team leden, onder wie Maurits Groen, Marieke van der Werf, Marjan Minnesma en Ralien Bekkers de uitkomsten van het rapport.

Boegbeeld Helga van Leur zal daarbij een korte toelichting geven. Oud-premier en partner bij Ernst & Young Jan Peter Balkenende zal eveneens een exemplaar van het adviesrapport in ontvangst nemen. Het startschot voor The Green Quest werd gegeven op 4 februari.

Hierbij namen de Green Team leden plaats in een transparante brainstorm bubble waar zij de duurzaamheidsdoelstellingen van het St. Elisabeth ziekenhuis in kaart brachten en nadachten over oplossingen. Met hulp van technische experts en inbreng van luisteraars en lezers zijn zij tot een uiteindelijk adviesrapport gekomen.