Jeroen Oerlemans
23 september 2014

FrieslandCampina

FrieslandCampina zou al het afvalwater kunnen hergebruiken. Dat staat in het adviesrapport van The Green Quest aan FrieslandCampina DMV Veghel. Mocht het bedrijf de 22 adviezen van de duurzaamheidsexperts van The Green Quest opvolgen, leidt dat tot een energiereductie van 41 procent per ton product en een reductie in watergebruik van 12 procent per ton product.

Tijdens een bijeenkomst in Veghel presenteerde de duurzaamheidsexperts de resultaten van het adviesrapport. Met deze resultaten kunnen de doelstellingen om onder andere het energie- en waterverbruik met 25 procent voor 2020 te reduceren, ruimschoots worden gehaald.

Het adviesrapport is opgesteld door projectleider Mark Beumer in samenwerking met het Green Team, technische experts van GDF Suez Energie Nederland, Cofely, afvalmanager SITA en het publiek.

Algenreactoren tot zonnepanelen

De 22 adviezen van The Green Quest variëren van algenreactoren tot zonnepanelen. Van het (simpele) gebruik van restwarmte tot (het extreem innovatieve) plasmapasteurisatie. Van leasecontracten tot prestatie-eisen voor leveranciers.

Herman Sips, managing director FrieslandCampina DMV is blij met de uitkomsten van dit adviesrapport: ‘De adviezen zijn vindingrijk en inspirerend. Het rapport van het Green Team  onderstreept dat duurzaam ondernemen ook economisch zeer aantrekkelijk kan zijn.’

Hij vervolgt: ‘Samen met onze medewerkers gaan we enthousiast aan de slag met de definitieve adviezen van het Green Team om FrieslandCampina DMV verder te verduurzamen. Dat is een mooie stap naar een duurzame toekomst!’