Boris Braak
4 november 2015

Center Parcs

Center Parcs Kempervennen kan bijna € 240.000 besparen op de energie- en afvalrekeningen als het bedrijf de adviezen van The Green Quest opvolgt.

Door aan de slag te gaan met de adviezen van de duurzaamheidsexperts van The Green Quest kan het bedrijf onder meer 19 procent energiereductie en 55 procent afvalrecycling realiseren. De terugverdientijd van de investering die hiermee gemoeid gaat bedraagt minder dan 4 jaar.

Biomassa en zonnepanelen

Om ideeën te kunnen omzetten in tastbare resultaten heeft het Green Team in samenwerking met een team van technische experts en een teammedewerkers van Center Parcs, elf concrete adviezen opgesteld. Ze variëren van biomassa tot bewustwording. Van LED-verlichting tot zonnepanelen.

De adviezen bieden daarnaast een vergezicht voor het realiseren van het vakantiepark van de toekomst. Groots genieten, met een minimale milieu impact. Dat was de uitdaging waar de experts van The Green Quest en Center Parcs gezamenlijk voorstaan. Met behulp van het Nederlands publiek wordt er in een uitgebreid adviesrapport onder meer ingegaan op energiemonitoring, bewustwording en gedragsverandering. De bezoekers van Center Parcs staan daarin centraal.